Novice

VABILO NA PREDAVANJE "ZRELO SRCE"

Objavljeno dne: 18.Januar 2018

V sklopu projekta

"KREPIMO ŽIVLJENJE",

vas vabimo na predavanje,

"ZRELO SRCE".

Predavala bosta dr. Zdravko Marič in Rem Marič, študent medicine.

Zavod svete Terezije na Vidmu, organizira predavanje za vse, ki jih tematika zanima.

predavanje bo 31. januarja 2018, ob 18. uri, v pritličju doma.

Lepo vabljeni!

NOVO LETO 2018

Objavljeno dne: 04.Januar 2018

Mesec december se je zaključil praznično, stopili smo v leto 2018.

 

Želimo Vam miru, sreče, v srcu radosti.

Vse kar je dobro, naj raste, cveti, naj za vedno ostane! Vse slabo naj kmalu zbledi.

Voščimo Vam zdravja in božjega blagoslova,

ter vse dobro v letu 2018.

SPREHOD ZA SPOMIN

Objavljeno dne: 20.September 2017

21.SEPTEMBER JE DAN ALZHEIMERJEVE BOLEZNI. V ZAVODU SV. TEREZIJE BOMO NA POBUDO SLOVENSKEGA ZDRUŽENJA ZA POMOČ PRI DEMENCI, ORGANIZIRALI SPREHOD ZA SPOMIN.

Dobimo se jutri, 21.9.2017, pred glavnim vhodom v Dom, ob 13. uri.

VABLJENI

LETO SE PREVEŠA V JESEN

Objavljeno dne: 05.September 2017

Prišel je mesec september, začelo se je novo šolsko leto. V našem Domu smo bili ves čas aktivni, počeli smo različne stvari. Veseli smo, da jih lahko z vami delimo.

-v februarju: smo pustovali, pekli krofe in flancate z Nado Lunder

-v marcu: so nas obiskali otroci vrtca Vidma in OŠ Struge, učenci OŠ Videm so redno prihajali na ure prostovoljstva skozi celo šolsko leto

-v aprilu: smo se lepo pripravili na Veliko noč. Barvali smo pirhe in izdelovali butarice.

- v maju: smo prebirali šmarnice: Čudež na Skalnici

-v juniju: smo sušili zelišča in cvetje za čaj in imeli gospodinjske aktivnosti

-v juliju: vroče dni smo si popestrili s Kvizom in Tombolo

-v avgustu: smo prisluhnili otrokom iz Oratorija 2017 na Vidmu. Imeli smo Medgeneracijski dan, ko so otroci zaposlenih preživeli dan z našimi stanovalci. Sodelovali smo z ŽK Videm, Marto Šuštar in luščili fižol.

-v septembru: se bomo odpravili na izlet, kam, naj ostane še skrivnost

-v oktobru: vsako leto pripravljamo kostanjev piknik skupaj s svojci...

In tako vse do novega leta. Lepo nam je. Fotografije dogodkov si lahko ogledate v fotogaleriji.

Vabljeni.

DOBER ZAČETEK LETA 2016

Objavljeno dne: 04.Marec 2016

Čas kar hitro beži in že smo zakorakali v mesec marec. Od novega leta do danes, se je v naši hiši dogajalo kar nekaj stvari. V mesecu januarju so nas obiskali koledniki, otroci iz vrtca Videm, prostovoljka ga. Stanka Kuplenk. Roke smo spretno zaposlili s kreativno delavnico in se preizkusili v pletenju košar iz šibja pod budnim očesom g. Metoda. Zelo smo bili veseli tudi otrok iz osnovne šole Struge.

Mesec februar se je začel z pustom, ko smo poskušali zadeti klovna in odgnati zimo, pa nam očitno to ni uspelo. Gospod Škulj je daroval mašo ob svetovnem dnevu bolnikov, 11.2., obiskala nas je gospa Stanka Kuplenk. Ob kavici in petju smo se družili z društvom upokojencev in njihovim zborčkom Škrjančki. Prisluhnili igrici osnovnošolcev iz Vidma z naslovom Kje si Uršika zala? Konec meseca februarja smo se spomnili vseh slavljencev v mesecu januarju in februarju in se skupaj poveselili.

Mesec marec smo zaposleni začeli z postno duhovno obnovo, katero je vodil p. Vilijem Lovše. 3.3. smo se spomnili vseh stanovalcev, ki so umrli v letu 2015 in prosili gospoda Škulja, da je daroval sv. mašo.

Veliko se bo pri nas še dogajalo, zato lepo vabljeni na Videm, da nas obiščete.

POLETNO DOGAJANJE

Objavljeno dne: 17.Avgust 2015

Poletni meseci so bili v naši hiši prijetno zanimivi, kljub vročini.

Mesec junij smo pričeli z nastopom Zagriških fantov. Ogledali smo si razstavo Origami v Videmski knjižnici, pomerili smo se v kvizu, zaposlili roke z rezanjem in leplenjem. Praznovali rojstne dneve vseh tistih, ki so meseca maja in junija praznovali svoj praznik.

 V mesecu juliju smo si ogledali slovenski film, Tistega lepega dne, poskusili srečo na tomboli in se pomerili v kvizu. Vroče popoldneve pa izkoristili za družabne igre, prepevanje pesmi in posedanje  v senci našega parka.

Mesec avgust smo prijetno začeli z ogledom slovenskega filma, Vesna. Pred Veliko mašo so nam Društvo podeželjskih žena pomagale speči pecivo za praznike. Tako smo prebrodili vroče dni. Sedaj, ko so temperature bolj znosne bomo zaposlili roke in obujali spomine ob luščenju fižola. Poskusili srečo pri tomboli, si ogledali film Cvetje v jeseni in praznovali rojstne dneve vseh slavljencev meseca julij in avgust. Zdaj, zdaj bo tukaj mesec september.

27. SREČANJE STANOVALCEV DOMOV DOLENJSKE REGIJE 2015

Objavljeno dne: 26.Maj 2015

V sredo, 27. maja bo naš dom pripravil srečanje, ki je že 27. po vrsti. Srečali se bomo s stanovalci devetih domov celotne dolenjske regije. Pod šotorom na parkirnem prostoru, bomo prisluhnili zanimivemu kulturnemu programu in se preizkusili v igrah. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno s strani naše kuhinje.

Upamo, da nam bo ustreglo tudi vreme, in bo srečanje res veselo.

Ponovna ureditev knjižnice v kleti

Objavljeno dne: 15.April 2015

V mesecu novembru ob poplavah  je voda prišla tudi v knjižnico. Sedaj nam je končno uspelo knjižnico urediti nazaj v stanje pred poplavami in tako si lahko naši stanovalci nemoteno izposojajo knjige in preživijo kratek čas med knjigami.

Barvanje velikonočnih pirhov

Objavljeno dne: 13.April 2015

Pirhe smo barvali na veliki petek. Letos smo pobarvali kar sedemdeset jajčk.  Stanovalci so bili najbolj navdušeni nad tistimi iz čebule. Tudi gospa Rozi si je pobarvala kar deset jajčk, ki jih je pripravila za k sobotnemu žegnu.

Obisk otrok iz vrtca

Objavljeno dne: 13.April 2015

Obiskali so nas otroci zi vrtca Dobrepolje. Pripravili so nam zanimiv program, starejši otroci, ki obiskujejo folkloro, pa so nam pripravili lepo predstavo.